måndag 31 oktober 2016

Riksförening för SLE

Vi har bildat en underförening i Reumatikerförbundet, Riksförening för SLE. Jag är med i interimsstyrelse som ska förbereda för den valda styrelsen som väljs vid det första årsmötet.

Vi har skickat ut följande skrivelse på olika ställen.


Välkommen till Riksförening för SLE

Vi har den 30 oktober 2016 bildat en Riksförening för SLE. Tanken med att bilda den här föreningen är att vi vill arbeta mer för att synliggöra SLE i samhället och i Reumatikerförbundet, som kontaktpunkt för nyligen diagnosticerade, med olika föreläsningar samt fikaträffar runt om i landet och med SLE-dagen samt mycket mer. Det är vi medlemmar som sätter gränserna för vad vi kan göra. Föreningen kommer att vara en riksförening inom Reumatikerförbundet. Vi kommer att kunna dra nytta av kunskaper i Reumatikerförbundet och deras påverkansarbete.
När det gäller medlemskapet i Riksföreningen för SLE så är grunden att du måste du vara medlem i Reumatikerförbundet. Om du sedan väljer att vara med i enbart Riksföreningen för SLE och inte någon lokalförening så betalar du endast 250: -. Däremot så kanske du vill behålla ditt medlemskap i någon lokalförening då du vill nyttja vattengympa eller liknande aktiviteter som drivs av lokalföreningen. Detta rekommenderas om du tänker nyttja det lokala som föreningen erbjuder att du då är dubbelmedlem både i riksföreningen och i den lokala föreningen. Då betalar du 98: - extra för dubbelt medlemskap.

För att gå med i Riksföreningen för SLE mailar du medlemsregistret@reumatikerforbundet.org och skriver att du vill gå med i Riksföreningen för SLE, eller ringer 08-50580500 och då kommer du till växeln på Reumatikerförbundet och kan berätta ditt ärende. Detta gäller oavsett om du vill vara med i enbart Riksföreningen för SLE eller om du vill ha dubbelt medlemskap.

VI har bildat en interimsstyrelse för Riksföreningen för SLE som består av Marielle Sandstedt, Bengt Båvegård, Karin Blomkvist Sporre, Sandra Dahlberg och Theresia Rydmark. Vår främsta uppgift är att värva medlemmar till föreningen och att förbereda inför årsmötet som kommer hållas i mars. Då kommer föreningens första ordinarie styrelse att väljas. En annan uppgift är att förbereda inför 2017 års SLE-dag. Om du behöver komma i kontakt med oss i styrelsen så maila oss gärna på sleforening@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar