söndag 13 november 2016

Om medmänsklighet är att vara politisk korrekt, så är jag det

Jag har hört till leda att det är de politiskt korrekta som har orsakat detta kaos. När det är kriget och att man gör pengar på att sälja vapen som är orsaken till att vi nu lever i ett kaos. Samtidigt har vi en annan katastrof i och med klimatförändringarna som också ger flyktingar. Miljontals människor flyr klimatförändringarnas verkningar.

Globalisering och folkförflyttningar av olika orsaker har skett under alla år och har ökat under senare år. Det kommer inte minska och vi behöver möta detta som sker världen över. Argumentet att politiskt korrekta är skulden till att vi är naiva och att medmänsklighet skulle vara fel tycker jag haltar så länge man ska se allas lika värde.

Om vi ska ha ett demokratiskt samhälle där människor är lika värda kan vi inte sluta våra gränser. Vad är för samhälle som vi vill leva i? Vi måste börja ifrågasätta vad rasister och fördomsfylla människor verkligen vill och inte bara agera utifrån vår egen rädsla. Krigen som härjar är numer en industri och olika makter hyr in legosoldater för att föra krig. Krigen kommer inte sluta eftersom företag vill gå med vinst och om krigen slutar kommer ingen att hyra in soldater. Hur tror du att vi någonsin ska få fred på jorden om kapitalister ska kunna göra vinst på krig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar